Het nieuwe normaal, blijkt behoorlijk vermakelijk

Gepubliceerd op 5 maart 2021 om 15:09

De Coronacrisis brengt een hele berg aan gebeurtenissen met zich mee die zeker en vast in de geschiedenisboeken zullen belanden. Wij maken daar allemaal onderdeel van uit. Gebeurtenissen en verhalen waar onze kinderen en kleinkinderen vol ongeloof naar zullen luisteren. Of misschien luisteren zij tegen die tijd juist wel vol ongeloof naar de verhalen over het oude normaal en wordt het nieuwe normaal echt normaal. Ik hoop van harte van niet natuurlijk, maar als je het mij vraagt kan het nog steeds alle kanten uit. Nee ik ben geen zwartkijker, meer realist. Maar goed dit stuk is vooral bedoeld voor algemeen vermaak en zeker niet om de zoveelste Corona discussie aan te laaien.

Ik moet al een tijdje gaan bloggen.

Ja, het heeft misschien een negatieven klank 'ik MOET gaan bloggen', maar het is wel zo. Naast alle product ideeën die te pas en te onpas mijn gedachten binnenvliegen, komt het er steeds maar niet van om te starten met bloggen. Ik heb al een hele lijst met blog onderwerpen en zo hoor, maar als ik iets ga doen kies ik er steeds voor om iets anders te doen. Terwijl je als beginnend online onderneming zowat afhankelijk bent van een blog op je website om überhaupt iets aandacht te krijgen van alle robotjes van Google. Buiten dat is schrijven al heel lang een hobby van me en er liggen dan ook vele halve boeken op de plank.

Maar mijn toetsenbord lijkt vandaag te zijn bezield door de inspiratieveer (voor de Harry Pottterfans) en de woorden rollen over het scherm. Het gaat vanzelf. En dat allemaal door wat ik vandaag mocht ervaren DANKZIJ het vervloekte Corona Virus.

 

Maart 2021; shoppen of afspraak

Vanaf vandaag (3 maart) mag de winkelier weer IETS, hij mag maar liefst 2 klanten tegelijkertijd in zijn winkel ontvangen voor minimaal 10 minuten, maar het mag ook langer, dat laat de overheid over aan de ondernemer; hij mag dat helemaal zelf weten!!!

Ik moet eerlijk bekennen dat ik tot voor kort niet heel veel last heb gehad van de lockdown, ik ben niet zo'n flierefluiter ben graag thuis, op een lekkere wandeling na en heb niks op met drukbezochte plaatsen. Ja dan lijdt je niet zoveel onder de maatregelen. Er is echter 1 uitzondering, een guilty pleasure bijna..... de ACTION. Ja, ja, ik weet het ik als kleine zelfstandig ondernemer naar een grootwinkelbedrijf als de ACTION, ja tis zo...

Heerlijk vind ik het lekker struinen tussen het steeds wisselende assortiment, maar uiteindelijk toch vooral vanwege de vele dingen die ik steevast bij Action koop, om de doodeenvoudige reden, dat sommige dingen nou eenmaal nergens anders zo voordelig te krijgen zijn, en uiteindelijk ben ook ik geen dief van mijn eigen portemonnee. Vuilniszakken, vochtvreters, afwasmiddel, vaatdoekjes, hondenkoekjes, waxinelichtjes, opbergbakken, theedoeken, nou ja ik denk dat iedereen wel eens een keer bij Action heeft binnengelopen toch.

Anyways, het was eerlijk gezegd toch het eerste waaraan ik dacht toen ik hoorde dat de winkels weer gedeeltelijk open zouden gaan. Bij het click & collect leken toch steeds weer net de spullen die ik nodig had niet bestelbaar te zijn. Dus na een aantal dagen van twijfel en overleg met mezelf zat ik uiteindelijk op dinsdagochtend om 10 uur klaar met mijn iPad, iPhone EN computer om een afspraak te maken. Dat bleek geen overbodige luxe, het was druk. Maar Action had zijn zaakjes goed op orde en het lukte dan al snel om een afspraak te maken.

Ja, toen werd het toch wel redelijk hilarisch allemaal

En vandaag was het zover, 1 had ik 10 minuten de tijd om mijn boodschappen te doen. Toen nog in de veronderstelling dat dat "tijd zat" was. Ik had tenslotte mijn bezoek minutieus voorbereid, ik had een lijstje gemaakt per afdeling, netjes op looproute. Helemaal failproof dus.

Ik meldde me 10 minuten voor tijd, zoals gevraagd in de bevestigingsmail en een zeer vriendelijk meisje legde me uit dat er nu 2 klanten binnen waren en dat, zodra zij beiden de winkel hadden verlaten, ik en mijn medeshopper instructies zouden ontvangen(!) waarna onze 10 minuten ingingen. Duidelijk. Echt warm was het niet dus ik besloot in mijn auto te wachten.

Het wachten duurde niet lang; ik moest nog een telefoontje plegen dus dat paste net. Ik zag de eerste klant naar buiten komen en ging alvast mijn auto uit, sloot hem af en wachtte met gepaste afstand tot het moment dat ik aan de beurt was. "Komt u maar hoor mevrouw en u ook meneer", zei ze tegen de man die inmiddels hetzelfde ritueel was ondergaan.

 "U mag beide achter 1 van de winkelwagentjes plaatsnemen". Als 2 voorbeeldige leerlingen deden we keurig wat ons werd opgedragen. Toen ontvingen we een uitgebreide instructie.

"Als het zometeen tijd is, mag u beide voor 10 minuten de winkel in om uw boodschappen te doen. Als er 5 minuten voorbij zijn wordt dat omgeroepen in de winkel, zodat u niet ineens schrikt dat de tijd al voorbij is. 2 minuten voor tijd zal er nogmaals een oproep zijn met het verzoek om naar de kassa te gaan. U mag dan m et u wagentje naar kassa 4, die is voor u open. Als u iets niet kunt vinden kunt u gewoon roepen hoor, heeft u vooraf nog vragen?" Mijn medewinkelaar leek inmiddels net zo vermaakt als ik. "Het lijkt wel of we een minuut gratis winkelen hebben gewonnen", zei ik. "Ja inderdaad", lachte de man terug.

Vervolgens stond de zeer vriendelijk medewerker van de Action zichtbaar de seconden af te tellen. Ik kon het niet laten, ging met wagen en al in de denkbeeldige startblokken staan en riep "3, 2, 1.....". De man vond het allemaal ook erg vermakelijk en ging ook klaarstaan. "U mag naar binnen hoor", zei de dame.

Serieus, we hadden toch TIEN minuten...?!?!

Nog geamuseerd, door wat zich zojuist had afgespeeld ging ik uiteindelijk relaxed naar binnen, 10 minuten was tenslotte meer dan genoeg om mijn boodschappen te kunnen doen, zeker met mijn slimme lijstje. Ik begon echter op achterstand toen ik meteen bij het begin, bij de hobbyspullen niet de goede lijm en niet het goede papier kon vinden. Dan maar andere lijm en het papier laat ik maar even dacht ik. Naar de kantoorartikelen voor enveloppen en door naar de vuilniszakken en keukenspullen. Het einde van gang 1 was in zicht

U HEEFT NOG 5 MINUTEN.........Waaaaaaat? No way, dat er al 10 minuten voorbij zijn. Ik had best doorgewerkt voor mijn gevoel en ik moest nog 4 gangen. Als dit al 5 minuten was, wordt het tijd om een tandje bij te zetten. Ik zie mijn medewinkelaar hetzelfde doen, de arme man had zijn lijstje op zijn telefoon staan en liep van hot naar her. "Ik ben toch altijd wat langer binnen als ik dacht", mompelde hij terwijl hij voorbij gerend kwam.

Nou ja en toen, laat ik het zo zeggen, als ik medewerker van de Action was zou ik de hele dag achter de beveiligingscamera zitten. Dan heb je de tijd van je leven volgens mij. Het zal iedereen ongeveer wel hetzelfde vergaan vermoed ik namelijk. Letterlijk half rennend, licht in paniek. vooral niet nadenken OF je het zult meenemen en al helemaal niet over hoeveel, gewoon PAKKEN EN WEER DOOR.....oh onderbroeken, waar is mijn maat, ja LAAT MAAR. Afplaktape, afplaktape LAAT maar, hondenkoekjes welke zal ik nemen, nou pak alles maar gewoon......

"Over 2 minuten is uw tijd voorbij, wilt u naar de kassa gaan om af te rekenen?". NEEEEEEE ik mis nog de helft van mijn lijstje.

Enfin uiteindelijk naar kassa 4 en afgerekend. Toen ik was bekomen van de haastige winkeltrip heb ik in mijn eentje hartelijk zitten lachen. En eerlijk is eerlijk ik heb 50 euro uitgegeven maar voor 100 euro lol gehad. Naarmate de dag vorderde had ik steeds meer lol over mijn avontuur en ik realiseerde me, dat je dit eigenlijk gewoon MOET ervaren. Als binnenkort iedereen is ingeënt en de crisis is bedwongen, komt dit niet meer terug, dan is je kans voorbij en kun je nooit meepraten met die mensen die WEL een afspraak hebben gemaakt. Ja, het was een goede beslissing geweest. Echt een ervaring rijker!


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.